بنیاد جهانی سُخن گُستران سبزمنش، Sabz manesh Foundation
مجموعه اشعار شاعران معاصر و شاعران جوان و بزرگترین پایگاه ادبی شعر، معرفی شاعران ، طنز، ادبیات فارسی، داستان نویسی، مقاله نویسی، و واژه سازی میباشد.

همایش شاعران معاصر(نخستین جشنواره ادبی زيتون) با حضور بنیاد جهانی سبزمنش در ایران برگزار شد

همایش شاعران معاصر ایران(نخستین جشنواره ادبی زيتون) با شعر خوانی و پیام برجسته‌ای دکتر بسم الله شریفی(مؤسس و دبیرکل بنیاد جهانی سبزمنش) در حالیکه تعدادی زیادی از شاعران ایران و اعضای فرهیخته بنیاد جهانی سبزمنش حضور داشت؛ در رودبار/ گیلان برگزار شد.

در این همایش، شاعرانِ زیادی از سراسر ایران با شعر خوانی و لبخند، مهر آفریدند و خاطره­ی شاعرانه به یادگار گذاشتند.

دکتر بسم الله شریفی(شاعر، نویسنده، روزنامه نگار و سفیر همگرایی فارسی زبانان جهان) ضمن سپاسگزاری از برگزار کنندگان این همایش؛ حضورشاعران، مسوولان رودبار و اعضای ارشد بنیاد جهانی سبزمنش را یک گام مثبت در راستای تقویت امور فرهنگی دانسته و با خوانش اشعارخود؛ توجه به همگرایی فرهنگی را یک ضرورت جدی میان فارسی زبانان جهان دانست.

آقای “دکتر شریفی” که تنها شاعرِ افغانستانی در این جمع بود، با دریافتِ لوح سپاس و تندیس(نخستین جشنواره ادبی زیتون) از سوی مسوولانِ همایش مورد استقبال قرار گرفت.

مرتضی نیک نامی( شاعر و دبیر همایشِ نخستین جشنواره ادبی زيتون): در زمینه نوشته است:

… برنامه‌ریزی از تاریخ ۱ مهر ۱۴۰۳ شروع شد و تاریخ همایش به اتفاق نظر به ۸، ۹ و ۱۰ آبان تعیین گردید. اولین اقدام انتخاب محل برگزاری همایش در شهر رودبار، شهر زیتون، بود. هماهنگی‌های لازم توسط یکی از دوستان شاعر با رئیس انجمن شاعران رودبار( آقای رمضان حیدری) بر قرار شد. سالن سینما با کمک و همکاری رئیس ارشاد و رئیس انجمن شعر رودبار به عنوان مکان اجرای همایش انتخاب و مجوز برگزاری نیز اخذ شد. رودبار به دلیل زیتون‌هایش، نماد صلح و همدلی با حضور اقوام مختلف میباشد. پس از رایزنی با دوستان، روستای حلیمه‌جان، روستایی زیبا با دریاچه‌ای وصف‌ناپذیر، به‌عنوان محل اسکان مهمانان شاعر انتخاب و خوشبختانه، صاحب هتل که خود شاعری توانا بود، هتل نوسازش را با تمام امکانات روز در اختیار ما قرار داد.

با شروع ثبت‌نام، ۵۰ نفر از بهترین شاعران انتخاب شدند. با راهنمایی مفید جناب جوکار برای چاپ تقدیرنامه‌ها، لوح سپاس و تندیس‌ها اقدام کردیم. همچنین، کتابی یادگاری از آثار  اشعار شاعران دعوت‌شده به صورت رنگی منتشر شد که علی‌رغم کمبود وقت و مشکلات صفحه‌آرایی و چاپ عکس‌ها، در زمان مناسب آماده شد. در نهایت، لوح تقدیر، سپاس و کارت‌های حضور در همایش تهیه گردید.

روز همایش فرا رسید و شاعران عزیز در اتاق‌های هتل مستقر شدند. برخی دوستان خانوادگی نیز در ویلاها مستقر بودند. شب اول، دورهمی شعرخوانی در کنار دریاچه و آتش برپا شد که شور و هیجان در همه موج می‌زد. روز چهارشنبه، نهم آبان ۱۴۰۳، همایش در سالن سینمای رودبار با حضور شاعران معاصر از رودبار، رشت و سراسر ایران و افغانستان در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد. پس از پایان برنامه، شب دوباره در محوطه هتل عروس، برنامه‌ای با شعرخوانی دور آتش به همراه چای و شیرینی برگزار شد.

صبح روز پنج‌شنبه، بازدید از مکان میراث روستایی جاده سراوان برنامه‌ریزی شد؛ جایی که خانه‌هایی با معماری صد تا صد و پنجاه سال پیش گیلان همچنان باقی است. در پایان، پس از صرف ناهار، شاعران عزیز با دلتنگی و اشک وداع کردند و این خاطرات زیبا را با خود به همراه بردند و من ماندم خاطرات که زیبا بود…)

به گزارش سبزمنش؛ گردانندگی این برنامه را آقایان محمد حسین حسنی(شاعر، مدیر صفحه ادبی روزنامه زیتون رودبار و عضو ارشد بنیاد جهانی سبزمنش) و آقای نبراس میرابیان(شاعر، طنز نویس و مجری خوب) عهده دار بود و زحمت عکس برداری و تهیه فلم را آقای محمد یاسین جلالزهی(شاعر، خبرنگار و مدرس فن بیان) با بزرگواری متحمل شده بود.

گفتنی است، مسوولیت هماهنگی این برنامه را با سبزمنش؛ بانو فریبا نجفی(شاعر و عضو ارشد بنیاد جهانی سبزمنش) به عهده داشت و از بنیاد جهانی سبزمنش در کنارِ مؤسس آن؛ این شخصیت های فرهنگی- ادبی حضور داشتند:

استاد بهروز منصوری( شاعر، نویسنده و عضو ارشد و اجرایی بنیاد جهانی سبزمنش)؛

استاد وقوعی(شاعر، دبیر انجمن ادبی ایران دوشنبه، استاد علم نجوم و عضو ارشد بنیاد جهانی سبزمنش)؛

استاد مسعود ایمانی(شاعر، دبیر انجمن شعر و ادب خمام و عضو ارشد سبزمنش)؛

استاد مهر ایزدی(شاعر، مدیر انجمن گیلاوران کرج و عضو ارشد سبزمنش)؛

بهروز قاسمی(رها)، منوچهر بخشی زاد سراوانی”م صبح”، مهندس مجید محنسی(رها)، مهربانو سیمین محمدی، راضیه کنعانی غزل، شبنم پورکار، میترا سرمدی و…

گزارش از: سبزمنش

 

ارسال یک پاسخ