بنیاد جهانی سُخن گُستران سبزمنش، Sabz manesh Foundation
مجموعه اشعار شاعران معاصر و شاعران جوان و بزرگترین پایگاه ادبی شعر، معرفی شاعران ، طنز، ادبیات فارسی، داستان نویسی، مقاله نویسی، و واژه سازی میباشد.

کنفرانس علمی(زبان پارسی؛ حلقه وصل ایران‌شهر) با حضور و سخنرانی مؤسس بنیاد جهانی سبزمنش(دکتر بسم الله شریفی) برگزار گردید

کنفرانس علمی(زبان پارسی؛ حلقه وصل ایرانشهر) به همت دانشجویان دانشکده بین‌المللِ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با حضور و سخنرانی دکتر بسم الله شریفی(مؤسس و دبیرکل بنیاد جهانی سخن‌گستران سبزمنش و فرهیختگانی از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و هند در سالن کنفرانس دانشگاه برگزار گردید.

کنفران س علمی(زبان پارسی؛ حلقه وصل ایرانشهر) به همت دانشجویان دانشکده بین‌المللِ دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج با حضور و سخنرانی دکتر بسم الله شریفی(مؤسس و دبیرکل بنیاد جهانی سخن‌گستران سبزمنش و فرهیختگانی از کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و هند در سالن کنفرانس دانشگاه برگزار گردید.
به گزارش سبزمنش، سخنرانان و اشتراک کنندگان این کنفرانس علمی؛ زبان پارسی را به عنوان حلقه اتصال کشورهای منطقه و فارسی زبان جهان دانسته و برتقویت و گسترش زبان پربار پارسی تاکید نمودند.
936526cd d145 4c09 86f1 a83a699b23c8
دکتر بسم الله شریفی(شاعر، نویسنده، روزنامه‌نگار و سفیرهمگرایی فارسی زبانان جهان)، از گستره‌ی پنهاور دیروزی زبان و ادبیات پارسی تا چالش و مشکلات که امروز متوجه زبان پارسی است، صحبت نموده و از اهداف و کارکردهای بنیاد جهانی سبزمنش برای تقویت و گسترش زبان پارسی با توجه به همگرایی با گویشوران سایر زبان.ها، یادآوری نمود.
آقای دکتر شریفی، تلاش‌ها برای تقویت و گسترش زبان پارسی از جانب بنیاد جهانی سبزمنش در 32 کشور را با توجه به توطیه‌های دشمنان آشکار و پنهان زبان پارسی؛ بسنده ندانست و تذکر داد: همه در قبال زبان گهربار پارسی که مبیین مهر و زیبایی است و برای همه گویشوران نقطه وصل و میانجی می‌باشد، مسوولیم…
دکتر محمد حسن برهانی‌فر(رئیس دانشکده بین الملل)، دکتر فاطمه برناکی(معاونت آموزشی دانشگاه)، دکتر احسان شیرنگی( معاونت برنامه ریز78a524da 3693 491d 89a2 669a5c847616 (1)ی دانشگاه)، دکتر حمید حشمدار( استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج)، دکتر حسام الدین تالقانی(رئیس بنیاد سجا از کشور افغانست
Ea6ad4e7 af2d 4072 8b5f 29cb650f9ae5ان) به صورت حضوری به ایراد سخن پرداختند و همچنان تعدادی از نخبگان و صاحب‌نظران علمی از جمله دکتر انیس خان جهانیگر از کشور پاکستان، آقای خوش گفتار از کشور هندوستان، سرکار خانم ملالی سالنگی، سرکار خانم زرغونه پامیری و جناب آقای راکعه هابیل به شکل آنلاین بر تقویت زبان پارسی تاکید نمودند.
دکتر محمد حسن برهانی‌فر رئیس دانشکده بین المللی دانشگاه آزاد کرج، به نقش وجایگاه زبان فارسی در این حوزه پرداخت و فرمود: زبان فارسی، زبان رسمی ۳ کشور است، ۱۳۳ ملیون جمعیت با این زبان صحبت می‌کنند، در ۳۸ کشور با این زبان صحبت میکنند، در بسیاری از کشورهای جهان زبان فارسی تدریس میشود وصد ها شبکه رسانه‌ای با این زبان نشرات دارند. 1e06e21b 7706 478c a2ed c009ed303f4f
آقای دکتر حسام الدین تالقانی بر نیاز وضرورت طرح این بحث پرداخت وگفت:
فلسفه زبان افهام و تفهیم می‌باشد ولیکن زبان فارسی فراتر از آن مورد بحث است زیرا زبان فارسی زبان صلح، گفتگو، تسامح و تساهل، علم، دانش، معرفت، عدالت‌خواهی، روایت از خلق حماسه ها است. نصب شعر حضرت سعدی در سازمان ملل متحد که فرموده است:
بنی آدم اعضای یکدیگرند = که درآفرینش ز یک گوهرند
بیانگر اصل کلیدی حقوق بشر است ومفاهیم کلان را افاده می‌کند که انسان در ذات خود دارای کرامت وحیثیت ذاتی است که باید محترم شمرده شود و در هر شرایطی حقوق آنان محفوظ نگهداشته شود و قوانین ومقررات بگونه‌ای باشد که تبعیض در اشکال آن وجود نداشته باشد. بدین ترتیب شعری سعدی بزرگترین مفهوم حقوق بشری را برای تمام اعضای سازمان ملل متحد که خانه بزرگ جامعه بین المللی محسوب می‌شود می‌رساند. معنی ومفهوم وسیع اندیشه‌های تسامح وتساهل، صلح طلبی وآزادی خواهی شخصیت‌های حوزه زبان فارسی ازیک طرف و ظلم ستیزی و عدالت خواهی از سوی دیگر در نحله‌های فکری این بزرگان نشان از ژرف‌ن

517fa04d c5ea 465e 838b a7db4b305260

گری آنان درطبیعت بشری انسان است، و این مفهوم را می‌رساند که انسان ضمن اینکه عدالت پسند است، ظلم ستیز نیز هست و در این راه حماسه‌ها خلق می‌کند و شاهنامه به ما می آموزاند که راه مبارزه را چگونه بر گزینیم تا تساوی و برابری درمیان انسان‌ها بوجود بیاید. حافظ بزرگ، پیرامون مدارا که نیاز امروز بشریت است، چه زیبا فرموده:
آسایش دوگیتی تفسیر این دوحرف است
با دوستان مروت با دشمنان مدارا
این دوبیت پر از حکمت است که دردنیای سیاست و تعاملات بین المللی قابل تفسیر است. ملت‌ها و دولت‌ها در دنیایی امروز دارای دوستان و متحدین ذاتی، متحدین تاکتیکی واستراتژیک هستند و درعین حال دارای مخالفین ودشمنان استراتژیک نیز می‌باشند که نیاز به نظریه و تئوری دارند وآن را حافظ بزرگ دردو بیت توضیح داده و اهمیت زبان فارسی در متون این زبان نهفته وبرای همه شرایط راه کاردارد.
این نشست علمی که با تلاوتِ آقای عبدالباسط چوراق آغاز شده بود با اجرای مرتضی صفدری به پیش برده شد و از سوی آقای فضل الرحمن افضلی(نماینده دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر کانون وحدت آفرین دانشجویان افغانستانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج) جمع بندی و با اهدای لوح سپاس به تعدادی از مهمانان از سوی دانشگاه به پایان رسید.
۱۶ ثور/ اردیبهشت 1404
ارسال یک پاسخ