بنیاد جهانی سُخن گُستران سبزمنش، Sabz manesh Foundation
مجموعه اشعار شاعران معاصر و شاعران جوان و بزرگترین پایگاه ادبی شعر، معرفی شاعران ، طنز، ادبیات فارسی، داستان نویسی، مقاله نویسی، و واژه سازی میباشد.

در نشست نوروزی با پروفسور امین؛ گسترش زبان فارسی، فرهنگ و هنر، از آرمان‌های سبزمنش است

گسترش زبان فارسی، فرهنگ و هنر، از آرمان‌های سبزمنش است

در نشست نوروزی با پروفسور حسن امین عنوان شد: گسترش زبان فارسی و فرهنگ و هنر، آرمان های سبزمنش

در فروردین ۱۴۰۳ پس از عید فطر و پیش از حمله ایران به اسراییل،، در دیدار نوروزی اهالی فرهنگ و ادب ، با پروفسور حسن امین، بر آرمان های فرهنگی بنیاد جهانی سبزمنش تاکید شد. در این مراسم که در دفتر دائره المعارف ایرانشناسی برگزار شد ،‌چند تن از پژوهشگران عرصه های تاریخ ، شعر و هنر دیدگاه های خودشان را در مورد جایگاه و تاثیر ادبیات و زبان فارسی در حفظ هویت ملی و میراث گرانسگ و حوزه تمدنی ایران، مطرح کردند.
پروفسور امین در ابتدای این دیدار نوروزی به تمام مهمانان ‌سال نو و شکوفایی طبیعت را تبریک گفت و از حاضران  درخواست کرد تا نظر خودشان را برای فعالیت های فرهنگی و ادبی سال جدید، بیان کنند.
روزبه یقینی پژوهشگر حوزه ادبیات فارسی خاطر نشان کرد:
ادبیات و زبان فارسی با آنکه پیشینه زیادی دارد و شاعران و نویسندگان بزرگی را به ثبت رسانده است، ولی باید اعتراف کرد جامعه ادبی ایران کنونی از جهاتی دستخوش چالش و رنج شده است. بویژه آنکه در چند دهه اخیر ، شعر و شاعری  باسختی و محدودیت بیشتری از دوران گذشته روبرو شده است. در شرایط موجود اهالی ادب و فرهنگ و پژوهش از دو جهت مورد بی مهری و ناسپاسی قرار گرفته اند. از یک سو برخی سیاست های تنگ نظرانه اهالی دولت واز سوی دیگر فقر جامعه مدنی فعال باعث شده است شاعری و میراث شاعران دیده نشود. وی استاد حسن امین و شاهنامه منظوم امین   را نمونه روشنی از عصر عسرت شاعری توصیف کرد و خواستار تدبیری برای این چالش فرهنگی شد. استاد یقینی در پایان سخنانش اعلام کرد که بنده در اولین لحظه ایی که شاهنامه امین را خواندم متوجه شدم که این اثر منظوم چقدر اهمیت دارد و برای همین منظور کارگروهی را برای تحقیق شاهنامه امین فعال کردیم تا کوشش های استاد امین، حفظ و منتشر شود.
خانم عشرت بنی هاشمی، نویسنده و مولف کتاب نادره ها که تعدادی از بزرگان فرهنگی ایران را معرفی کرده است ، در مورد کوشش های ادبی استاد امین به جنبه های علمی و فرهنگی و ادبی او اشاره کرد و از آنکه جامعه ایرانی خدمات او را به قدر کافی نمی شناسند انتقاد کرد و خواستار فعالیت بیشتر اهالی فرهنگ شد.
سخنران بعدی مراسم ناصرالدین قاضی زاده پژوهشگر رسانه و فرهنگ بود. وی با اشاره به زحمات ۶۰ ساله استاد امین در زمینه های مختلف علمی و فرهنگی ، مهمترین میراث سید حسن امین را شاهنامه امین معرفی کرد. وی توضیح داد که اگر هزار سال پیش فردوسی بزرگ شاهنامه را با عشق سرود ، پروفسور امین هم تنها با انگیزه ایران دوستی و عشق به زبان فارسی ،شاهنامه خودش را در در قالب دانشنامه منظوم  سروده است. نکته عجیب و تراژیک ماجرا آنست که هردو شاعر ایرانی با کم مهری حکومت مواجه شدند و از این جهت شاهنامه های فردوسی و امین، سرنوشت مشترکی دارند. این منتقد اجتماعی تاکید کرد، دوستانی که اهل ادب و فرهنگ هستند، وظیفه دارند تا اشعار شاهنامه امین به دست مخاطبان و فرهنگ دوستان برسد.
پروفسور امین در این جلسه نوروزی با قدر دانی از فرهنگ دوستان از جمله اعضای بنیاد جهانی سبزمنش ، انجمن ادبی ایران و انجمن هم اندیشان ایران فرهنگی، گفت انگیزه اصلی من از فعالیت های فرهنگی وادبی، علاقمندی به زبان و ادب فارسی و فرهنگ و هنر در حوزه گسترده ایران بزرگ فرهنگی از غرب چین تا دریای مرمره است،  از این رو تصمیم گرفتم در ادامه خلاقیت فردوسی بزرگ ، شاهنامه ایی به عنوان نظیره و متمم شاهنامه فردوسی، تحت عنوان شاهنامه امین ، بسرایم تا دین خودم را به فرهنگ ایران زمین به ثبت برسانم .
وی خاطر نشان کرد من انتظار نداشتم و امروز هم ندارم که ارباب قدرت برای نشر و گسترش شاهنامه امین کمک‌ کنند، ولی انتظار دارم تا دوستان اهل قلم وادب و فرهنگ، برای معرفی این اثر در فضای رسانه ایی ومخاطبان فرهنگ دوست، فعالیت کنند.
وی با اشاره به چگونگی سرایش شاهنامه امین گفت، با آنکه سرایش شاهنامه سخت وپر از هزینه های مادی و معنوی بود ، ولی امروز بسیار مسرورم که دوستان اهل فرهنگ و ادب به آن توجه دارند و برای این منظور، به تمام دوستانی که دراین نشست تشریف آورده اند ، یک جلد نفیس شاهنامه امین ، هدیه میدهم.
در این نشست فرهنگی، تعداد زیادی از استاتید دانشگاه، شعر ، تاریخ پژوه، هنرمند و ….. نظرات وپرسش های خودشان را در مورد وضعیت فرهنگی ایران بیان داشتند که پروفسور امین به تعدادی از  این پرسش ها پاسخ داد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.